Thursday, November 24, 2011

Τι Είναι Και Πως Λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης (Law of Attraction) ;




Ο Νόμος της Έλξης είναι από τους πιο γνωστούς Συμπαντικούς Νόμους και δεν είναι κάποιο καινούριο φαινόμενο. Εφαρμόζεται ήδη για αιώνες. Στις μέρες μας μάλιστα παρατηρείτε πως ο αριθμός των ανθρώπων που
πιστεύουν και εφαρμόζουν τις αρχές του, ολοένα και αυξάνεται. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνετε ευρύτερα γνωστός μέσα από το best-seller και την επιτυχημένη ταινία “Το Μυστικό – (The Secret)” - κάνε κλικ για να τη δεις-. 

Η θεωρία πίσω από το Νόμο Της Έλξης υποστηρίζει πως ο καθένας μας δημιουργεί την δική του πραγματικότητα. Εμείς έλκουμε τα πράγματα που επιθυμούμε στη ζωή μας, όπως επίσης έλκουμε και αυτά που δεν επιθυμούμε. Έλκουμε τους ανθρώπους στη ζωή μας, τα αντικείμενα στα σπίτια μας και τα χρήματα στο λογαριασμό της τράπεζας μας. Αυτή η διαδικασία εκδηλώνεται μέσα από τη σκέψη και τα συναισθήματα μας.


Πως Λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης

Όλα τα πράγματα στο σύμπαν είναι φτιαγμένα από ενέργεια (το σώμα μας, τα δέντρα, ο αέρας κλπ). Η νεώτερη φυσική μας λέει πως η μάζα, η ύλη δηλαδή από την οποία αποτελείτε το σώμα μας, είναι άλλη μια μορφή ενέργειας. Και επειδή η ενέργεια είναι δόνηση, αυτό σημαίνει πως καθετί που υπάρχει στον κόσμο μας δονείται. Η ενέργεια αυτή δονείται διαφορετικά σε κάθε περίπτωση. Είναι ακριβώς όπως οι νότες που βγαίνουν από ένα μουσικό όργανο. Άλλες φορές η ενέργεια έχει υψηλή συχνότητα και δονείται γρήγορα(ψηλές νότες) και άλλες φορές δονείται αργά (χαμηλές νότες) και έχει χαμηλή συχνότητα. Τώρα από που βγαίνουν οι δικές μας νότες; Από που βγαίνουν οι δονήσεις μας; Οι δονήσεις μας παράγονται από τα έντονα φορτισμένα συναισθήματα μας. 

Επιστημονικά Στοιχεία

Από τη δεκαετία του 1930 μια ομάδα επιστημόνων θέλησε να αποδείξει πως οι σκέψεις έχουν υπόσταση. Θέλησαν να αποδείξουν ότι οι σκέψεις είναι ενέργεια, είναι δονήσεις και ότι διαφορετικές σκέψεις εκπέμπουν διαφορετικές δονήσεις. Φωτογραφίζοντας τη διαδικασία της σκέψης στο ανθρώπινο μυαλό, διαπίστωσαν πως όσο πιο έντονο είναι το συναίσθημα που συνοδεύει τη σκέψη τόσο πιο καθαρή έβγαινε η φωτογραφία. Είδαν λοιπόν πως το συναίσθημα ενισχύει τη δόνηση που παράγεται από τη σκέψη. Οι δονήσεις που εκπέμπουμε είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία είναι μαγνητικά φορτισμένα και το γεγονός αυτό μας καθιστά στην ουσία κινούμενους μαγνήτες. Εκπέμπουμε μια δόνηση και έλκουμε μια δόνηση αντίστοιχη με αυτή που εκπέμπουμε.

Για παράδειγμα, όταν νιώθεις ανεβασμένος τα συναισθήματα σου είναι χαρά, ευγνωμοσύνη, ικανοποίηση, ενθουσιασμός και εκπέμπεις υψηλή δόνηση. Αυτή η δόνηση βγαίνει προς τα έξω και θα έλξει προς εσένα πράγματα και καταστάσεις τα οποία έχουν την ίδια υψηλή δόνηση (δηλαδή καλά πράγματα). Εάν είμαστε πεσμένοι και νιώθουμε οποιοδήποτε είδους αρνητικό συναίσθημα όπως αγωνία, φόβο, ενοχή, ανησυχία, τότε αυτό που εκπέμπουμε είναι χαμηλές δονήσεις. Αυτές οι δονήσεις εκπέμπονται προς τα έξω και συνδυάζονται με αντίστοιχες δονήσεις. Έτσι θα φέρουν στη ζωή μας περιστατικά και καταστάσεις τα οποία θα χαρακτηρίζονται από αυτή τη χαμηλή δόνηση, (δηλαδή άσχημα πράγματα). O κύκλος συνεχίζεται, καθώς αφού λαμβάνουμε πίσω χαμηλή δόνηση,  θα συνεχίσουμε να αισθανόμαστε πεσμένοι. 

Συμπέρασμα

Βάσει τα παραπάνω μπορούμε να πούμε πως ουσιαστικά, έλκουμε ό,τι εκπέμπουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί εμείς δημιουργούμε με τη σκέψη μας αυτή την δόνηση η οποία μαγνητίζει τα γεγονότα και τις καταστάσεις. Εμείς τα δημιουργούμε όλα, είτε το γνωρίζουμε είτε δεν το γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα είμαστε κινούμενοι μαγνήτες. 

Μαγνήτες όμως οι οποίοι διαθέτουν μία ασύλληπτη δυνατότητα. Τη δυνατότητα να μαγνητίζουμε και να φέρνουμε στη ζωή μας όλα εκείνα τα πράγματα που επιθυμούμε. 


Ζούμε σε ένα πλανήτη 7 δις ανθρώπων. Οι περισσότεροι από 'μας ζουν μέσα στις κυρίαρχες δονήσεις του στρες, του φόβου, της αγωνίας και της αβεβαιότητας. Αυτό σημαίνει πως στην κυριολεξία κολυμπάμε μέσα σε ένα ωκεανό χαμηλών δονήσεων και ζώντας χωρίς συναίσθηση, δεχόμαστε αυτές τις δονήσεις και ανταποκρινόμαστε σ' αυτές. Αυτός είναι και ο λόγος που νιώθουμε διαρκώς πεσμένοι.

Αν μάθουμε λοιπόν να ελέγχουμε συνειδητά τις δονήσεις που εκπέμπουμε, τότε θα πάψουμε να αντιδρούμε σε αυτό το κυρίαρχο αρνητικό ενεργειακό πεδίο και θα έλκουμε στη ζωή μας μόνο πράγματα και καταστάσεις που πραγματικά επιθυμούμε και μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. 

Είσαι ελεύθερος να εκφράσεις τη γνώμη σου και να γράψεις τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις. Η γνώμη σου μετράει και είναι πολύ σημαντική καθώς θα βοηθήσει στη βελτίωση του Self-motivation.gr και της ύλης του.

Μην ξεχάσεις να κάνεις “like” αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και να το μοιραστείς με τους φίλους σου ή όποιον άλλο πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει.

No comments: