Wednesday, October 26, 2011

Πως Βρίσκεις Τη Δουλειά Των Ονείρων Σου - Επίλογος

Επίλογος

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν “Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως”.
Έτσι λοιπόν και μεις κλείνοντας την ενότητα στο πως να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου θα κάνουμε
μια γρήγορη ανακεφαλαίωση όσον αφορά τα θέματα που ασχοληθήκαμε και αναλύσαμε.

Ξεκινώντας λοιπόν, αναγνωρίσαμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία που επιδεικνύουν το τι είναι αλλά και τι δεν είναι η δουλειά των ονείρων μας. Γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας αποφασίσει τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε με τη ζωή μας, έχουμε μια σαφώς πιο ξεκάθαρη εικόνα ως το προς τα που θα βαδίσουμε.

Στη συνέχεια και μεταξύ άλλων, το σημαντικότερο πράγμα που ανακαλύψαμε είναι η δύναμη των ερωτήσεων. Κάνοντας ποιοτικές ερωτήσεις στον εαυτό μας παίρνουμε ποιοτικές απαντήσεις. Η δύναμη των ερωτήσεων αυτών συνεισφέρει τα μέγιστα στο να εντοπίσουμε ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να διαθέτει η δουλειά των ονείρων μας. Η διαδικασία αυτή στην ουσία διαμορφώνει ένα ορθολογικό τρόπο σκέψης, κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και μας κατευθύνει συνειδητά προς την πορεία που επιθυμούμε.

Ερωτήσεις όπως

  • Με ποιόν ή για ποιόν θέλεις να δουλεύεις;
  • Τι είδους εμπειρίες θες να έχεις;
  • Σε τι χώρο εργασίας θέλεις να δουλεύεις;
  • Τι είδους προβλήματα σου αρέσει να αντιμετωπίζεις;
  • Ποια δραστηριότητα σου αρέσει να κάνεις και θα μπορούσες να την κάνεις επί πληρωμή;
  • Με τι αντικείμενα θέλεις να δουλεύεις;
  • Με τι είδους ιδέες θέλεις να δουλεύεις;
  • Σε ποιο τομέα είσαι πολύ καλός;


σχηματίζουν το περίγραμμα της δουλειάς των ονείρων σου. Όσο πιο ξεκάθαρες είναι οι απαντήσεις σου τόσο πιο ξεκάθαρη θα είναι και η πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

Ίσως αυτό να σου φαίνεται δύσκολο ή ακατόρθωτο αλλά στην πραγματικότητα αν έχεις ξεκάθαρους στόχους και αν διαθέτεις ένα συμπαγές πλάνο δράσης, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. 


Η ζωή είναι πραγματικά πολύ μικρή για να την αφήνουμε να κυλάει χωρίς να την αξιοποιούμε. Η ευκαιρία μπορεί να σε περιμένει στην επόμενη γωνία αλλά αν δεν είσαι σωστά προετοιμασμένος ίσως να μην μπορέσεις να την αρπάξεις.

Κάνοντας εγγραφή τώρα στην σελίδα του Self-Motivation.gr, θα λάβεις εντελώς δωρεάν ένα πραγματικά πολύ χρήσιμο οδηγό στο πως θέτεις στόχους και στο πώς τους πετυχαίνεις.


Μην περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα. Μάθε να χορεύεις στη βροχή.

Εν τω μεταξύ είσαι ελεύθερος να εκφράσεις τη γνώμη σου και να γράψεις τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις. Η γνώμη σου μετράει και είναι πολύ σημαντική καθώς θα βοηθήσει στη βελτίωση του Self-motivation.gr και της ύλης του.


Μην ξεχάσεις να κάνεις “like” αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και να το μοιραστείς με τους φίλους σου ή όποιον άλλο πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει.. 



No comments: