Saturday, October 29, 2011

Πως Βρίσκεις Τη Δουλειά Των Ονείρων Σου - 3ο Μέρος

Πως να ανακαλύψεις ποια είναι δουλειά των ονείρων σου

Θέλεις πραγματικά να ανακαλύψεις ποια είναι η δουλειά των ονείρων σου; Είσαι πραγματικά περίεργος να δεις αν όντως υπάρχει εκεί έξω μια δουλειά που θα λάτρευες να κάνεις και ταυτόχρονα να σε γεμίζει; Αναρωτιέσαι αν όντως υπάρχει πραγματικά αυτό που λέμε “δουλειά των ονείρων”;


Αν ναι, τότε δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί άνθρωποι μιλούν γενικά και αόριστα για την δουλειά των ονείρων τους χωρίς να μπορούν να την προσδιορίσουν ακριβώς. Λίγοι μόνο άνθρωποι καταφέρνουν να το κάνουν αυτό και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που καταφέρνουν να την βρουν πραγματικά. Οι περισσότεροι εύχονται και ελπίζουν πως μια μέρα καθώς διαβάζουν τις αγγελίες ίσως την συναντήσουν και ενώ αυτό ίσως να ακούγετε πιθανό, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην γίνει και ποτέ...

Όπως αρκετοί άνθρωποι, έτσι ίσως και 'συ να μην έχεις κάποιο χειροπιαστό στοιχείο για το ποια είναι η δουλειά των ονείρων σου. Ίσως πάλι να γνωρίζεις ακαθόριστα πως υπάρχει κάπου εκεί έξω και πολύ πιθανό διαβάζοντας το προηγούμενο άρθρο να ανακάλυψες κάποια από  τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Παρόλα αυτά η δουλειά των ονείρων σου ίσως παραμένει ένα μυστήριο και θα παραμένει έτσι έως ότου αρχίσεις να την κυνηγάς πραγματικά.

Η δύναμη των ερωτήσεων

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας. Η διαδικασία της σκέψης δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων που λαμβάνουν χώρα στο μυαλό μας και τις περισσότερες φορές αυτό γίνετε χωρίς να έχουμε την πλήρη επίγνωση αυτής της διαδικασίας. Η διαδικασία αυτή μας οδηγεί σε συμπεράσματα, διαμορφώνει τον τρόπο που ζούμε, σκεφτόμαστε και ουσιαστικά χαρακτηρίζει το πως κινούμαστε γενικότερα στη ζωή. Εφαρμόζοντας αυτή τη διαδικασία -συνειδητά αυτή τη φορά- θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις σιγά-σιγά αλλά με μαθηματική ακρίβεια την δουλειά των ονείρων σου. Ουσιαστικά να θυμάσαι πως όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου αλλά για να μπορέσεις να τις βγάλεις πρέπει να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. 

Για να δούμε μερικές απ' αυτές:

  • Με ποιόν ή για ποιόν θέλεις να δουλεύεις;

Στην δουλειά σου κάθε μέρα και καθώς περιτριγυρίζεσαι από προϊσταμένους, συναδέλφους και πελάτες έχεις σίγουρα συνειδητοποιήσει πως ο σεβασμός και η αμοιβαία εκτίμηση μεταμορφώνουν μια συνηθισμένη δουλειά σε μια πραγματικά αξιόλογη δουλειά. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ εσύ με ποιους ανθρώπους θέλεις να δουλεύεις; Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι άνθρωποι μπαίνουν στη διαδικασία να δώσουν χώρο στο μυαλό τους γι' αυτές τις σκέψεις. Κάνοντας το αυτό και ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, ουσιαστικά δημιουργείς ένα όραμα και κατ' επέκταση ένα συμπαγές πλάνο γύρω από τι πρέπει να περιέχει η δουλειά των ονείρων σου. Το μεγαλύτερο κομμάτι κάθε δουλειάς, ειδικά όταν μιλάμε για την δουλειά των ονείρων μας έχει να κάνει με το ποιον συνεργαζόμαστε ή για το ποιον θα δουλεύουμε. Το να δουλεύεις με ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα μπορεί να κάνει το περιβάλλον εργασίας πραγματικά άθλιο. Από την άλλη μεριά το γεγονός να δουλεύεις με ανθρώπους που σε κάνουν και αισθάνεσαι καλά, μπορεί να μετατρέψει ακόμα και το πιο βαρετό περιβάλλον εργασίας σε ένα χώρο που πραγματικά περνάς καλά και το απολαμβάνεις.

Για σκέψου λιγάκι, με ποιους ή για ποιους θα ήθελες να δουλεύεις; Για παράδειγμα, θα μπορούσαν αυτοί να ήταν:
  • νεογέννητα μωρά;
  • χορευτές και χορογράφοι;
  • επαγγελματίες αθλητές και προπονητές;
  • καλλιτέχνες, ηθοποιοί μουσικοί κτλ;
  • εκκολαπτόμενοι επιστήμονες και καθηγητές;
  • δημοσιογράφοι και αρχισυντάκτες;
  • συγγραφείς και εκδότες;
  • μάγειρες και σερβιτόροι;
  • κτλ, κτλ
Είμαι σίγουρος πως ψάχνοντας διεξοδικά, σίγουρα θα ανακαλύψεις την εργασιακή ομάδα που συνθέτει το ιδανικό περιβάλλον της δουλειάς των ονείρων σου και πιστεύω πως τώρα έχεις σίγουρα μια καλύτερη ιδέα όσον αφορά την πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να προσδιορίσεις ποια είναι αυτή. Το σημαντικό και αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως στη δουλειά των ονείρων σου πρέπει να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε γεμίζουν ενέργεια και σου παρέχουν συνεχώς κίνητρα.

Στο επόμενο άρθρο θα δούμε και τις υπόλοιπες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις την δουλειά των ονείρων σου.


Εν τω μεταξύ είσαι ελεύθερος να εκφράσεις τη γνώμη σου και να γράψεις τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις. Η γνώμη σου μετράει και είναι πολύ σημαντική καθώς θα βοηθήσει στη βελτίωση του Self-motivation.gr και της ύλης του.

Μην ξεχάσεις να κάνεις “like” αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και να το μοιραστείς με τους φίλους σου ή όποιον άλλο πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει..





No comments: